Αναλυτικά, το μήνυμα της κα Χαλκιά:

”Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται διεθνώς στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι «Ο τουρισμός για την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς», που θα φιλοξενηθεί από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Η Κασσάνδρα συνδέει πάγια το όνομα της με τον τουρισμό καθώς τα επίσημα στοιχεία θέλουν τον τόπο μας ψηλά στην κατάταξη των προτιμήσεων των τουριστών.

Ο τόπος μας είναι ευλογημένος! Διαθέτει χιλιόμετρα ακτές, μοναδικό φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικούς χώρους, πολιτιστική κληρονομιά με ιστορικά μνημεία και μια σειρά από εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα που αφήνουν τον επισκέπτη εντυπωσιασμένο. Η διαρκής τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας με την προβολή όλων των παράλληλων δραστηριοτήτων είναι η προτεραιότητα της διοίκησης του δήμου Κασσάνδρας. Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Για το σκοπό αυτό εργαζόμαστε και βρισκόμαστε διαρκώς σε επαφές για την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος.

Θέλουμε και επιδιώκουμε τη συμμετοχή και συνεργασία όλων των τοπικών τουριστικών φορέων, προκειμένου να αναπτύξουμε όλους τους παραγωγικούς τομείς της τοπικής οικονομίας προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών, των εργαζομένων και των επιχειρηματιών”.