Το καλοκαίρι μπορεί να έφτασε στο τέλος του, κάποια πρόσωπα όμως που επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική δεν πέρασαν απαρατήρητα ακόμη κι ως απλοί τουρίστες.
Ο Ντάνιελ Τορνκβιστ από τη Σουηδία πέρασε τις διακοπές του στη Χαλκιδική μαζεύοντας… σκουπίδια. Όταν έφτασε στο νομό τον Ιούλιο απογοητεύτηκε πολύ όπως δήλωσε από την εικόνα που αντίκρισε.

«Όταν σχεδίασα το ταξίδι μου απλά σκόπευα να περάσω ένα μήνα κοντά στη φύση, μακριά από την εξαντλητική καθημερινότητα. Ωστόσο, με το που έφτασα, έμεινα άφωνος με τον όγκο των πλαστικών που έβλεπα σε κάθε παραλία», σχολίασε στο Ιnstagram ο Ντάνιελ. Ωστόσο, όπως ανέφερε στην ανάρτησή του, παρά την απογοήτευσή του που δεν έκανε τις ειδυλιακές διακοπές που σχεδίασε, έβαλε σκοπό να καθαρίσει από τα πλαστικά την παραλία που επισκεπτόταν και κάθε άλλη στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Σουηδός τουρίστας προμηθεύτηκε σακούλες και με μόνη συντροφιά τον σκύλο του, άρχισε να μαζεύει τα  πλαστικά απορρίμματα αρχικά από την παραλία δίπλα στα Ν. Ρόδα όπου διέμενε. Αφού τελείωσε την αποκομιδή κατάφερε να γεμίσει ένα ολόκληρο φορτηγό.

Ο Ντάνιελ έχει εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία του για τα απορρίμματα που πατιούνται ανεξέλεγκτα και καταλήγουν στις θάλασσες της Μεσογείου κάθε χρόνο. Έτσι, η δράση του φαίνεται πως το χειμώνα θα συνεχιστεί και στην Κρήτη, στις εκεί παραλίες, καθώς δηλώνει λάτρης του θερμού κλίματος.