Ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, έπειτα από μελέτη των δεικτών της περιοχής, η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης εντάχθηκε σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το επίπεδο κινδύνου αναβαθμίστηκε λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας τόσο από την ίδια την Περιφέρεια όσο και από γειτονικές περιοχές.

Είναι γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις από τα Βαλκάνια.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο lockdown κατά την έκτακτη επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να αποφασιστεί επίσημα αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο «κόκκινο», όπως και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Λάρισα.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 435 κρούσματα από τα 2.978 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, την ώρα που στην Αττική εντοπίστηκαν 560.

Στη Λάρισα τα κρούσματα σήμερα έφτασαν τα 183, την ώρα που το ιικό φορτίο στη συγκεκριμένη περιφέρεια έχει αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: real.gr