Εντός του στόχου κινούνται τα ποσοστά εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Δεν έχουμε τα ποσοστά τα οποία θέλουμε, αλλά είμαστε καλύτερα από κάποιες χώρες», είπε στη Βουλή και πρόσθεσε πως αυτό το οποίο είχε ειπωθεί από την κυβέρνηση, ότι «θέλουμε το Σεπτέμβριο να έχουμε το 70% του κόσμου και τον ενήλικο πληθυσμό εμβολιασμένο, αυτόν τον στόχο τον έχουμε πιάσει».

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου ώστε το κράτος να μπορεί να προμηθεύεται θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη θεραπεία δεν βρίσκεται σε εγκριτική φάση. Επεσήμανε ωστόσο, ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών δεν είναι για όλους, αλλά κυρίως για όσους βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο νόσησης.

«Κάποιοι τα έχουν παρουσιάσει ως την πανάκεια που θα λύσουν όλα τα θέματα και αναφέρομαι στον πρώην αναπληρωτή του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Πολάκη και την Ελληνική Λύση» είπε, σημειώνοντας ότι η χώρα μας συμμετέχει από το Φεβρουάριο του 2021 σε όλα τα προγράμματα που κάνει η ΕΕ για την εισαγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων.

«Μπορεί να έχουν θετική εξέλιξη ειδικά στο πρώιμο στάδιο της νόσου, εμείς βρισκόμαστε σε στάδιο μη έγκρισης», ανέφερε.

Ο κ. Πλεύρης απέφυγε να αναφερθεί στην πιθανότητα lockdown σε συγκεκριμένες περιοχές, τόνισε ωστόσο, ότι σε κάποιες περιοχές με μικρότερη εμβολιαστική επίδοση υπάρχει τάση για νέο κύμα.

Σε ό,τι αφορά στα σενάρια περί παραίτησης του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ, ανέφερε πως δεν έχει τεθεί υπόψη του καμία παραίτηση και πως δεν σχολιάζει δημοσιεύματα.

Πηγή: cnn.gr