«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος», τόνισε μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας για την πορεία του κορωνοιού στην χώρα μας
«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος», τόνισε μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας για την πορεία του κορωνοιού στην χώρα μας.
Όπως ανέφερε ήδη νοσηλεύονται 15 παιδιά ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα το 20ήμερο από το άνοιγμα των σχολείων.
Σημείωσε πως τα σχολεία τον χειμώνα πρέπει να είναι με ανοιχτά τα παράθυρα και τα παιδιά να είναι με τα μπουφάν καθώς όπως εξήγησε η αλλαγή του αέρα είναι το καλύτερο.
Η ίδια εκτιμά μάλιστα ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
«Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Αντίθετος με την αναβολή των εκδηλώσεων ο Πρόεδρος του ΠΙΣ

Ωστόσο, αντίθετος σε ενδεχόμενη ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την 26η και 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Η παρέλαση της Θεσσαλονίκης με 200 χρόνια μετά το 1821, έστω και με περιορισμούς, δεν θα πρέπει να αναβληθεί, διότι κάποιοι άνθρωποι θα αισθανθούν πάρα πολύ άσχημα. Δεν πρέπει να πληγεί το συναίσθημα των ανθρώπων μας 200 χρόνια μετά. Θα είναι λάθος. Το ίδιο και για τις εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου και εκεί θα πρέπει να υπάρξουν κάποια μέτρα. Θα δούμε ποια θα είναι αυτά, αλλά δεν θα πρέπει να πάμε οριζόντια», δήλωσε στο Radio North 98 o κ. Εξαδάκτυλος.

Όπως εξήγησε ο ο ίδιος η αναβολή των εκδηλώσεων θα είναι λάθος γιατί αργότερα θα γίνουν αυτόματα συγκρίσεις με άλλες εκδηλώσεις, που έχουν ήδη γίνει και θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αντιπαραθέσεων.