Αρκετά χρόνια τώρα ο Πολύγυρος προσπαθεί να βρει την προσφορότερη λύση ως προς την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Κατσάνη. Ο αείμνηστος Ιωάννης Κατσάνης άφησε στη διάθεση των συντοπιτών του περίπου 2 εκ. ευρώ, διαμερίσματα και χωράφια, που τα τελευταία χρόνια εναγωνίως προσπαθεί να αξιοποιήσει το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Σήμερα ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς προσανατολίζεται στην ιδέα κατασκευής πάρκινγκ στον χώρο γύρω από το Νοσοκομείο, στον Πολύγυρο ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης ασθενών και συγγενών τους, καθώς γύρω από το κτίριο δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στάθμευσης.

Τελευταία κινήθηκαν οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να εκτιμηθεί ένα χωράφι που γειτνιάζει με το νοσοκομείο και να αγοραστεί φυσικά αν προχωρούσε η συμφωνία.

Το δύσκολο σκέλος της υπόθεσης είναι ότι τα μετρητά τα χειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών. Για το λόγο αυτό, ο βουλευτής «κυνηγά» την έγκριση των δύο Υπουργείων, Οικονομικών και Υγείας ώστε να αποδεσμευτούν και να τρέξουν οι διαδικασίες. Φυσικά, θα ακολουθήσει διαγωνισμός για την κατασκευή του πάρκινγκ.

«Πρέπει κάποιος με λόγο και πίστη να τρέξει για όλα τα πράγματα που αφορούν το κληροδότημα», τόνισε ο βουλευτής.

Η δεύτερη επιδίωξη του βουλευτή είναι να γίνει το έργο της ενεργειακής θωράκισης του Νοσοκομείου.

«Εγώ δεν ζητάω χρήματα από το δημόσιο. Ζητάω από το κληροδότημα, που ίσως να το εκμεταλλεύεται και λίγο το κράτος. Ήδη στο Υπουργείο πάντως έχει κατατεθεί η προμελέτη για το πάρκινγκ», επισήμανε ο κ. Βαγιωνάς.

Επιπλέον ο βουλευτής ενημερώθηκε για την ύπαρξη μετοχών στο κληροδότημα. Επικοινώνησε όπως ανέφερε με τον ΟΑΣΘ για να διαπιστώσει ότι θα πρέπει να ακολουθήσει η νομική οδός καθώς είναι γνωστά τα θέματα με τους μετόχους του ΟΑΣΘ.

Μέχρι στιγμής βγήκαν σε δημοπράτηση δύο από τα διαμερίσματα της περιουσίας Κατσάνη και ένα χωράφι. «Δεν γνωρίζω πόσο πουλήθηκαν και που πήγαν τα χρήματα. Με ενδιαφέρει αυτά που υπάρχουν να αξιοποιηθούν εδώ και τώρα», ανέφερε με νόημα ο βουλευτής.