ΕΠΣΧ

Με αφορμή την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η ΕΠΣ Χαλκιδικής ανακοίνωσε τις αρμοδιότητες των υπεύθυνων covid-19 των ομάδων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

”Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι covid 19 της κάθε ομάδας ,για την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου , προκειμένου να προστατευτεί η υγεία όλων των αθλητών αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στην διαδικασία έναρξης και ολοκλήρωσης ενός αγώνα , αλλά και προπόνησης!

Οι αρμοδιότητες του υπευθύνου covid 19 είναι οι παρακάτω:

Α. Διατήρηση φακέλου με εκτυπωμένα (ΌΠΩΣΔΉΠΟΤΕ) τα παρακάτω για όλους ,όσοι βρίσκονται εντός του γηπέδου, ανεξαιρέτως (αθλητές-προπονητές-γιατρούς-παρόχους Α βοηθειών-μασέρ κλπ):
–Πιστοποιητικό εμβολιασμού. (αφορά τους εμβολιασμένους)
–Πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά την νόσηση). Αφορά όσους έχουν νοσήσει!
–PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (Για ανεμβολίαστους ενήλικες (18 ετών και άνω).
-Σε ανεμβολίαστους αθλητές έως και 17 ετών, για να αγωνιστούν, εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (RT- PCR &
Rapid Antigen Tet, RAT) έως 48 ωρών παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου Covid-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

Β. Θερμομέτρηση για κάθε εισερχόμενο στο γήπεδο και με θερμοκρασία πάνω από 37 βαθμούς δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος.

Γ. Έλεγχος σε διαιτητές, παρατηρητές και όσοι εισέρχονται στο γήπεδο , οι οποίοι υποχρεωτικά θα υποδεικνύουν ταυτότητα και αρνητικό μοριακό (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.
Αντίστοιχα οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες διαιτητές και παρατηρητές δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ

Δ. Έλεγχος για την χρήση μάσκας η οποία είναι υποχρεωτική από όλους, εκτός των αθλητών, αλλά μόνο, κατά την διάρκεια της άθλησης.

Ας τηρήσουμε όλοι με ευλάβεια τα συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να μη βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση, να μένουν έξω από το γήπεδο αθλητές και όχι μόνο, εξαιτίας μη σωστής τήρησης του υγειονομικού πρωτόκολλου!”