μαγαζιά

Τριάντα δύο άτομα μόνο στη Χαλκιδική βρίσκονταν σε νοσηλεία νοσοκομείου με covid την περασμένη εβδομάδα. Το νούμερο είναι ενδεικτικό της κατάστασης που οδήγησε και στο  λεγόμενο μίνι lockdown.

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος. «Με τον αριθμό των κρουσμάτων που υπάρχουν είναι λογικό να πρέπει να ληφθούν ανάλογα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς. Πρέπει να συνεχιστούν και οι εμβολιασμοί με εντατικούς ρυθμούς», τονίζει ο κ. Γιώργος.

Μεγάλη αύξηση σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε η χερσόνησος της Σιθωνίας. Παρόλα αυτά, ερωτηθείς ο αντιπεριφερειάρχης για το αν φταίει ο τουρισμός δήλωσε ξεκάθαρα ότι για τα κρούσματα δεν ευθύνονται ούτε οι βαλκάνιοι ούτε οι λοιποί επισκέπτες κατά την τουριστική περίοδο.

Θα γίνουν παρελάσεις;

Αναφορικά με τη διεξαγωγή ή όχι επετειακών εκδηλώσεων και παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γ. Γιώργος δήλωσε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το επιδημιολογικό φορτίο της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.