“Μάχη” προκειμένου να πειστεί το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο να κλητεύσει ως μάρτυρες τα δύο πρόσωπα που -κατά την πλευρά της Ιωάννας Παλιοσπύρου- συνδέονται με την 36χρονη κατηγορούμενη και τη σφοδρή επίθεση της με βιτριόλι, θα δώσει την Τρίτη η πολιτική αγωγή.

Οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι αναμένεται κατά την τρίτη συνεδρίαση να υποβάλλουν και γραπτώς το αίτημα τους να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου τόσο ο 36χρονος άνδρας, όσο και η φίλη της κατηγορούμενης, επικαλούμενοι στοιχεία της δικογραφίας.

«Ο άνδρας αυτός μέσω δικηγόρου του κάπου έχει αναφέρει ότι η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να παρακολουθεί το θύμα και να την προμηθεύσει με βιτριόλι. Αυτά τα γνωρίζουμε από πληροφορίες και από τη δικογραφία. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθεί αυτός και μία φίλη της κατηγορούμενης για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργειας» είχε πει χαρακτηριστικά ο Αποστ. Λύτρας κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, επισημαίνοντας πως σήμερα θα επαναφέρει το ζήτημα.

Οι μάρτυρες
Οι καταθέσεις μαρτύρων -αυτοπτών ή μη- αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του δικαστηρίου, καθώς θα πρέπει να εξεταστούν ακόμη 26 πρόσωπα για να ολοκληρωθεί ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι γιατροί που κλήθηκαν να βοηθήσουν την Ιωάννα Παλιοσπύρου στον αδιάκοπο αγώνα της από το Μάιο του 2020 μέχρι σήμερα, διάστημα κατά το οποίο έχει πραγματοποιηθεί εννέα χειρουργεία και έπονται κι άλλα.

Μεταξύ αυτών είναι και η Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες στο πλευρό της Ιωάννας Παλιοσπύρου και θα είναι σε θέση να απαντήσει σε ιατρικής φύσεως ζητήματα. Άλλωστε, το δικαστήριο θα πρέπει με την ολοκλήρωση της δίκης να είναι σε θέση να καταλήξει αν τα τραύματα που το οξύ επέφερε στην Ιωάννα, ήταν ικανά να βάλουν τέλος στη ζωής της -και άρα ορθώς εξετάζεται η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας- ή όχι.