Για πλήρη συμμόρφωση στα μέτρα κατά της διασπορά του κορωνοϊου κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής Παντελής Ζήσης, όσον αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων. Από τις 15 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε η λειτουργία των δικαστηρίων ισχύουν μέτρα πρόληψης που απαγορεύουν καταρχάς την είσοδο στους χώρους, ατόμων μη εμβολιασμένων ή άνευ rapid test 48ωρου.

Η τήρηση της τάξης και των μέτρων βασίζεται κατά πολύ στον χρονικό καταμερισμό των υποθέσεων που γίνεται από τους προέδρους της έδρας από νωρίς, τουλάχιστον τα ποινικά, καθώς οι αναβολές ανακοινώνονται από την πρώτη στιγμή, και στη συνέχεια ανακοινώνεται επίσης μια σειρά στην εκδίκαση των υποθέσεων.

Στις δε πολιτικές υποθέσεις όπως επισημαίνει ο κ. Ζήσης, το πινάκιο εκδίκασης δίνεται πολύ πιο νωρίς στον Δικηγορικό Σύλλογο, και συνεπώς δεν δημιουργείται συνωστισμός στον χώρο. Εξάλλου στην είσοδο των δικαστηρίων, που είναι μια και κοινή για όλους τους εισερχόμενους, ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα rapid test.

«Υπάρχουν κάποιες μέρες που συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος έξω από τα δικαστήρια στον Πολύγυρο. Δεν πρόκειται όμως για καθημερινό φαινόμενο. Κατά τ΄άλλα τα μέτρα τηρούνται και σε προσωπικό επίπεδο στα γραφεία μας και στις υποθέσεις που αναλαμβάνουμε, ενώ είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο στους εμβολιασμούς», τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής.