Η δεύτερη ιστιοπλοϊκή εκδήλωση για το 2021 του Ναυτικού Συνδέσμου Όρμου Παναγίας και του Δήμου Σιθωνίας αφορά όλα τα μικρά σκάφη “τριγώνου” και τα windsurf.

Mετά το Sailing Challenge για σκάφη ανοιχτής θαλάσσης που έγινε με επιτυχία στις 4-5 Σεπτεμβρίου έρχεται πάλι μια φιλική ιστιοπλοϊκή συνάντηση του ΝΑΣΥΟΠ, το Σαββατικύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου, σε μορφή μαραθωνίου να δώσει κάτι διαφορετικό στα καθιερωμένα.

Στόχος είναι αρχικά η διασκέδαση των συμμετεχόντων που θέλουν να παρατείνουν την καλοκαιρινή τους διάθεση αλλά και η ανάδειξη της περιοχής ως ιδανικού τόπου αναψυχής μέσα από δραστηριότητες όπως η ιστιοπλοΐα με μικρά σκάφη και windsurf.  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν δύο διαδρομές μεγάλης απόστασης, που θα διασχίζουν το νησιωτικό παράδεισο, με κέντρο τον Διάπορο. Εκεί θα πρέπει να επιστρατεύσουν όλες τους τις ικανότητες, σωματικές και πνευματικές για να αντεπεξέλθουν στις αλλαγές του ανέμου και τις διάθεσης του καιρού και της θάλασσας.

Κέντρο των εκδηλώσεων θα είναι ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Βουρβουρού και φυσικά η πλατεία του Όρμου Παναγίας όπου θα γίνουν οι απονομές.