Στο επίκεντρο του σχεδίου που επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, είναι η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Στόχος είναι να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της κανονικότητας για όσους έχουν εμβολιαστεί και γι’ αυτό σχεδιάζεται η κατάργηση των περιορισμών που απομένουν σε αυτή την κατηγορία πολιτών.

Σε συνέντευξή του στον realfm 97,8, μιλώντας  στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα   ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης  ανέφερε ότι “ακόμα και τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν στις “κόκκινες” περιοχές, δεν είναι lockdown. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που είχαμε ζήσει. Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα μέτρα,  συνεδριάζει και η επιτροπή. Η φιλοσοφία, που θέλουμε να ακολουθήσουμε είναι απλή. Από τη στιγμή που έχουμε εμβόλιο, θα πρέπει στα πλαίσια που έχει να κάνει με δραστηριότητες μόνο εμβολιασμένων, να είναι όσο το δυνατόν κοντά στην κανονικότητα. Οι ανακοινώσεις θα έχουν αυτή τη φιλοσοφία, εφόσον εγκριθούν βέβαια από την επιτροπή” περιέγραψε.

“Σέβομαι την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Αυτοί οι άνθρωποι για μια διετία είναι το βασικό συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας. Δεν μου αρέσει μια κριτική που γίνεται. Δεν πρόκειται ποτέ να κρυφτώ πίσω από μια επιτροπή, ως υπουργός. Η άποψή μου είναι ότι οι αποφάσεις είναι πολιτικές στο τέλος. Δέχεσαι τις εισηγήσεις των επιτροπών, ορθώς, αλλά ως πολιτικός καλείσαι να αποφασίσεις με βάση τις εισηγήσεις” ανέφερε απορρίπτοντας τα σενάρια κατάργησης της επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής θα κληθούν να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι εφικτή υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες η επιστροφή στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία και τις εξόδους για τους εμβολιασμένους.

Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί αν μπορούν να λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια άνευ ωραρίου και με μουσική υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτούς τους χώρους θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Επίσης, θα συζητηθεί η κατάργηση του ισχύοντος πλαισίου περί καθήμενων αποκλειστικά στα κέντρα διασκέδασης (που είναι αμιγείς χώροι, δηλαδή υπάρχουν εμβολιασμένοι θαμώνες) αλλά και η κατάργηση του «κόφτη» στην πληρότητα των χώρων εφόσον δέχονται μόνον εμβολιασμένους.

Επιπλέον, φαίνεται πως στο τραπέζι των μελών της Επιτροπής θα τεθεί και το ζήτημα αν αυτή η κανονικότητα και η ελευθερία που «αξίζουν» οι εμβολιασμένοι μπορεί να παραχωρηθεί στους θωρακισμένους έναντι του κορωνοίού πολίτες και στις επιβαρυμένες περιοχές, σε εκείνες δηλαδή που βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής τήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα, στις «κόκκινες περιοχές» ισχύει η νυχτερινή καραντίνα (από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας) αλλά και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Πηγή: real.gr