Χορηγίες από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της «Ελληνικός Χρυσός» και δαπάνες από τον δήμο μέσω των σχολικών επιτροπών εξασφάλισαν από νωρίς τα αναγκαία χρήματα για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων στον δήμο Αριστοτέλη.

«Συντηρούμε το σύνολο των σχολικών μας μονάδων που υποδέχτηκαν τους μαθητές μας ανακαινισμένες, με πλήρη αποκατάσταση της τοιχοποιίας όπου απαιτείται. Νομίζω ότι κάνουμε πράξη την έμπρακτη στήριξή μας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το κομμάτι των σχολικών μονάδων ήρθε στους δήμους χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια, αλλά εμείς βάζουμε τις προτεραιότητές μας», ανέφερε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

Όσον αφορά παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές, το κλειστό γυμναστήριο Αρναίας ανακαινίστηκε εξωτερικά ενώ υπογράφηκε και η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Ιερισσού.

«Ένα έργο πάνω από 1 εκ. ευρώ με τελική συμβατική αξία 610 χιλ. ευρώ, που ξεκινά το επόμενο διάστημα, για να παραδώσουμε σύντομα  ένα αθλητικό κέντρο πολύ μικρής ενεργειακής κατανάλωσης. Πολύ σημαντικό έργο και περιβαλλοντικά για ένα κλειστό γυμναστήριο που ακουμπάει πάνω στην αθλητική παράδοση που έχει η Ιερισσός», τόνισε ο κ. Βαλιάνος.