Την κατάλληλη στιγμή έφτασαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου σε μια χασισοφυτεία στο Κάστρο Κυλλήνης, για να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω έναν από τους δυο Έλληνες που την καλλιεργούσαν και είχαν ήδη τρυγήσει σχεδόν 22 κιλά κάνναβης!

Ο δράστης αιφνιδιάστηκε όταν περικυκλώθηκε από αστυνομικούς την στιγμή που περιποιείτο τα 32 δενδρύλλια κάνναβης που ήταν ανεπτυγμένα σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, το ύψος των οποίων έφθανε τα 2,80 μέτρα, ενώ επεξεργαζόταν και τα φύλλα κάνναβης που είχε βάλει να αποξηρανθούν.

Στην φυτεία βρέθηκαν ποσότητες με συνολικά 21 κιλά και 960 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τα δενδρύλλια. Στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό και την σύλληψη του συνεργού του που αναζητείται, ακολούθησε στην κατοικία του όπου οι αστυνομικοί βρήκαν μια επαναληπτική καραμπίνα για την οποία δεν είχε εκδώσει άδεια κατοχής και την κατέσχεσαν.

Οι δυο «συνεταίροι» κατηγορούνται για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση σε βαθμό κακουργήματος και παράνομη οπλοκατοχή και αυτός που συνελήφθη παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.