Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι ασχολούνται με τη διακόσμηση του σπιτιού τους. Άλλωστε έχει αποδειχθεί, πως όταν η διακόσμηση του χώρου μας είναι η κατάλληλη, η ψυχολογία μας ανεβαίνει. Υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε να έχει ένα όμορφο και αρμονικό περιβάλλον, που θα τον εμπνέει και θα του προσφέρει στιγμές ηρεμίας, χαλάρωσης και ευεξίας; Δε θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο!

Αν μη τι άλλο, ποιος δε θα ήθελε να γυρίζει στο σπίτι του και να κάθεται στο καναπέ του για να διαβάσει το αγαπημένο του βιβλίο και να αισθάνεται άνετα και γαλήνια στο χώρο του; Όλοι μας το θέλουμε αυτό! Συμβαίνει όμως;

Οι νέες τάσεις στο χώρο της διακόσμησης έχουν να μας δώσουν λύσεις, για να κάνουμε τους χώρους της οικίας μας μοναδικούς, έχοντας ομορφιά και συνάμα ηρεμία. Γι’ αυτό και πολλοί που κοιτούν τις τάσεις, βλέπουν ξανά ότι η διακόσμηση φέρνει στο προσκήνιο τις ταπετσαρίες τοίχου!

Ναι, καλά διαβάσατε!

Έπειτα από πολύ μεγάλο διάστημα και έρευνας στο χώρο της διακόσμησης, διαπιστώσαμε πως όλο και περισσότερα σπίτια τοποθετούν στους χώρους τους ταπετσαρίες τοίχου. Κι αν πιστεύετε πως πρόκειται για μια τέχνη που ανήκει στο παρελθόν, γελιέστε!

Με μια γρήγορη ματιά στα μέρη όπου συχνάζετε, θα διαπιστώσετε, κυρίως σε χώρους εστίασης, ότι η τέχνη της ταπετσαρίας συμβαδίζει αρμονικά με την εποχή μας και φέρνει στην επιφάνεια, απίστευτα σχέδια έως τρισδιάστατα μοτίβα, που έχουν γίνει ανάρπαστα!

Αυτό πλέον το υιοθετούν και τα νοικοκυριά και τα αποτελέσματα είναι απλά μαγευτικά! Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από μια τεράστια γκάμα σχεδίων ταπετσαρίας, από τις πιο απλές με διάφορα σχέδια ζωγραφικά, έως εκείνες που είναι ανάγλυφες και έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Μπορεί να μην έχουμε όλοι τη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα πέτρινο σπίτι, όμως υπάρχουν ανάγλυφες ταπετσαρίες τοίχου, όπου μετά τη τοποθέτησή τους, μας δίνουν την αίσθηση ότι ήδη ζούμε σε ένα πέτρινο σπίτι, πράγμα το οποίο μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία!

Κι αν δε θέλετε να διακοσμήσετε ολόκληρο το τοίχο σας με μια ταπετσαρία, τότε μη μένετε με σταυρωμένα τα χέρια. Υπάρχουν αμέτρητες λύσεις που το μόνο που περιμένουν, είναι να δράσετε και να αλλάξετε το περιβάλλον του σπιτιού σας.

Μια από αυτές είναι και οι πίνακες! Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, το πόσο μεγάλη αλλαγή μπορεί να επιφέρει ένας σωστός πίνακας στο χώρο μας. Κι αν αναρωτιέστε τι εννοούμε όταν λέμε σωστός, θα σας εξηγήσουμε ευθύς αμέσως.

Δεν υπάρχει σωστό σχέδιο ή μοτίβο στο κάθε πίνακα… αλλά σωστό μέγεθος κι είναι αυτό που πρέπει να δώσετε βάση, μιας και τα υπόλοιπα είναι καθαρά θέμα γούστου και αρεσκείας του καθενός.

Για να διαλέξετε λοιπόν, το σωστό μέγεθος στους πίνακες που θα επιλέξετε, θα πρέπει να είναι πολύ κοντά με το μήκος του εκάστοτε επίπλου που θα τον τοποθετήσετε. Δε είναι καλαίσθητο να έχουμε ένα καναπέ δύο μέτρων και πάνω απ’ αυτόν να δεσπόζει ένας πίνακας εβδομήντα εκατοστών. Γι’ αυτό η επιλογή πρέπει να είναι στα πλαίσια της λογικής.

Όμως η διακόσμηση είναι προσωπική υπόθεση για τον καθένα, όμως αν δεν αισθάνεστε άνετα με τους λευκούς σας τοίχους, τότε οι επιλογές που παραθέσαμε είναι must για να αλλάξετε περιβάλλον!

Για ταπετσαρίες δείτε εδώ: https://www.stickerman.gr/tapetsaries/