Σε λειτουργία τέθηκε από την ΕΕΤΑΑ η τεχνική υπηρεσία που θα λειτουργήσει ως μηχανισμός βοήθειας κυρίως των μικρών δήμων της χώρας, καθώς προσλήφθηκαν οι πρώτοι 20 μηχανικοί και αναλαμβάνουν έργο. Ήδη αρκετοί δήμοι, κυρίως νησιωτικοί και ορεινοί, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συνεργασία, προκειμένου να συντάξουν ή να ωριμάσουν μελέτες για έργα που προγραμματίζουν να δρομολογήσουν.

Ο β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος, δήμαρχος Καλλιθέας, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Μαραβέλιας και Σπύρος Σπυρίδων, είχαν την πρώτη συνάντηση με τους 20 νεοπροσληφθέντες μηχανικούς που στελεχώνουν την τεχνική υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τόσο ο τρόπος λειτουργίας όσο και οι στόχοι που καλείται να εκπληρώσει η υπηρεσία.

Δήμαρχος Σιθωνίας: Καλοδεχούμενη η στήριξη αλλά με καθυστέρηση

«Η πρόσληψη από την ΕΕΤΑΑ των 20 μηχανικών για την στήριξη των Μικρών Δήμων είναι ορθή, αλλά έρχεται με καθυστέρηση μιας και είμαστε στο μέσο της αυτοδιοικητικής μας θητείας και πολλές προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων σε προγράμματα έχουν κλείσει», σχολίασε ερωτηθείς ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Ο Δήμος Σιθωνίας, υποστελεχωμένος και ο ίδιος όσον αφορά την τεχνική του υπηρεσία και την πολεοδομία από την πρώτη στιγμή στράφηκε σε ιδιώτες και αξιοποίησε το υπάρχον προσωπικό, απέκτησε ετοιμότητα, ωρίμασε πολλές προτάσεις και αξιοποίησε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο.

«Σήμερα μπορώ να πω ότι έχουν επιβραβευθεί οι προσπάθειες με την ένταξη πολλών και σημαντικών έργων στα οποία μπορούμε να αναφερθούμε αναλυτικά κάποια άλλη στιγμή. Επίσης έχουμε υποβάλλει και άλλες πολλές προτάσεις σε όλα τα τρέχον προγράμματα με διαρκή προετοιμασία», επεσήμανε ο κ. Ντέμπλας.

Τα δυο τελευταία χρόνια αν και εγκρίθηκε η πρόσληψη δυο μηχανικών για τον δήμο Σιθωνίας, αλλά και για άλλους δήμους ο προβλεπόμενος διαγωνισμός μέσω του ΑΣΕΠ δεν διενεργήθηκε ως σήμερα.

«Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι θα πρέπει να στελεχωθούμε με επιστημονικό προσωπικό και αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα με διαδικασίες “fast track”.

Μπορεί να είναι σωστή η ενέργεια και η πρόσληψη μηχανικών μέσω της ΕΕΤΑΑ ούτως ώστε οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να στηριχτούν, όμως χρειάζονται μόνιμες προσλήψεις», δήλωσε με έμφαση ο δήμαρχος Σιθωνίας.