Έκτακτη ενημέρωση εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, σχετικά με τα νέα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που θα χτυπήσουν τη Χαλκιδική τις επόμενες ώρες.

Μάλιστα, ο κ. Γιώργος παρακάλεσε τους πολίτες του νομού να είναι σε επαγρύπνηση και προσεκτικοί και να τηρηθούν οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη:

Καλημέρα  σε όλους. Θερμή παράκληση για το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί! Η Χαλκιδική μας είναι από τους Νομούς που θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία. Ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας κι ας μην μετακινηθούμε αν δεν υπάρχει ανάγκη. Με σωστή οργάνωση και επαγρύπνηση θα τα καταφέρουμε!

Ο χάρτης του meteo για τις επόμενες ώρες 

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η Χαλκιδική θα δεχθεί το κύμα της Αθηνάς, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για μεγάλα ύψη βροχόπτωσης τις επόμενες ώρες.

Δείτε το χάρτη 

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία 

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.