Με την κυβέρνηση να εμφανίζεται ανυποχώρητη στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών πολλά νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται στα όριά τους λόγω ελλείψεων προσωπικού στις κλινικές. Στη Θεσσαλονίκη ήδη απουσιάζουν συνολικά από τα νοσοκομεία της πόλης 750 υγειονομικοί που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας. Για τον λόγο αυτό η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την αναστολή του μέτρου από το Υπουργείο Υγείας χωρίς ωστόσο να μπορεί με νομικά μέσα να κερδίσει τα αιτήματα των υγειονομικών. Η τελευταία εξέλιξη της περασμένης εβδομάδας, όπως αναφέρει μιλώντας στο XalkidikiPolitiki ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης αφορά την απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν 15 εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να ακυρωθεί η πράξη αναστολής καθηκόντων στο πλαίσιο του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής απουσιάζουν 21 άτομα από το προσωπικό αφήνοντας πίσω τους κενά που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τρέχουν για να καλύψουν. Πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι και οι δύο κλινικές covid στο Νοσοκομείο παραμένουν κλειστές καθώς δεν χρειάστηκε με μεταφερθούν ασθνείς και το καθιστούν το μόνο στην Κεντρική Μακεδονία αυτή τη στιγμή που δεν χρειάζεται να περιθάλψει περισταικά ασθενών με κορωνοϊό. Υπάρχει ωστόσο ετοιμότητα σε περίπτωση που αλλάξει το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής.

Στις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικοί καλούνται να καταθέσουν με υπόμνημα τις προτάσεις τους, κάτι που ωστόσο θεωρείται ως προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος, παρά καλή διάθεση για διάλογο.