Δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί για τη δημοτική αρχή Κασσάνδρας, όπως αναφέρει η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά, η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων στα δημοτικά σχολεία του δήμου Κασσάνδρας και συγκεκριμένα σε Άθυτο, Φούρκα, Καλάνδρα, Ν. Σκιώνη, Χανιώτη και Πολύχρονο.

“Όσο επιβεβλημένο και αν θεωρείται από την πολιτική ηγεσία της χώρας μας να προχωρήσει σε εξορθολογιστικές κινήσεις στην εκπαίδευση, λόγω πλεονάσματος εκπαιδευτικών ωρών, αυτή σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη ώρα και στιγμή να συγκροτηθούν τμήματα 25 μαθητών, με τις παρούσες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία. Εύλογα οι εκπαιδευτικοί μιλούν για πρόσθετο άγχος και βάρος στις πλάτες των ιδίων, των μαθητών και της κάθε ελληνικής οικογένειας με παιδιά.
Στην απόφαση αυτή σηκώνουμε τείχος άρνησης και ζητούμε να ανοίξει διάλογος για να βρεθούν προσφορότερες λύσεις, αντί να θέσουμε σε εφαρμογή από την επαύριον κιόλας μια τόσο βεβιασμένη αλλαγή στα σχολειά μας. Σίγουρα το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει άξια ηγεσία και προσωπικό ώστε να επαναξιολογήσει τα δεδομένα ή τουλάχιστον να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τις ενστάσεις που εκφράζονται λόγω κορωνοϊού.
Άλλωστε στην πολιτική και τους πολιτικούς μας δεν «πρέπουν» οι εκπτώσεις σε θέματα υγείας”, τονίζει η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά σεσχετική ανακοίνωση της.