Με επιτυχία στέφτηκε η κινητοποίηση των παιδιών και των γονέων του δημοτικού σχολείου Ν. Ρόδων του Δ. Αριστοτέλη. Μαθητές και γονείς διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο θέμα των συγχωνεύσεων τμημάτων βάσει της τελευταίας απόφασης του Υπουργείου Παιδείας. Με πανό που αναρτήθηκε στην είσοδο της αυλής του σχολείου και με το μήνυμα ότι τα παιδιά δικαιούνται καλύτερη εκπαίδευση θέλησαν να δείξουν τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει το μέτρο στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών και εν τέλει στη μάθηση την ίδια.

«Ο ανάποδος κύκλος που θα εφαρμοστεί στο σχολείο προβλέπει ότι συγχωνεύονται η Τρίτη και η Τετάρτη δημοτικού. Τα παιδιά της Τρίτης θα διδαχτούν τα μαθήματα της Τετάρτης με εξαίρεση το μάθημα της γλώσσας, τη στιγμή μάλιστα που δεν έκαναν μάθημα καλά-καλά όλη την προηγούμενη χρονιά λόγο πανδημίας», αναφέρει η πρόεδρος των Ν. Ρόδων Σοφία Ισαακίδου.

Το σχολείο των Ν. Ρόδων είναι εξαθέσιο και κάθε συγχώνευση σημαίνει υποβάθμιση για τους μαθητές.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στον Στανό όπου υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις για την υποβάθμιση του σχολείου. Επίσης, σοβαρό πρόβλημα θα προκαλέσει η απόφαση στο σχολείο της Αμμουλιανής από το οποίο θα στερήσει δασκάλους ειδικιοτήτων ίσως και γυμναστικής ακόμη.