Την επαναλειτουργία του ΙΕΚ Χαλκιδική στον Πολύγυρο θα ζητήσει μεταξύ άλλων η δημοτική αρχή από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ Βούτσινο, κατά την επίσκεψή του στον Πολύγυρο την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

Σε σύσκεψη που θα πραγμαοτποιηθεί, προβλέπεται να συζητηθούν θέματα της αρμοδιότητός του και ειδικότερα θέματα για την επικαιροποίηση και αναβάθμιση των δομών Ε.Ε.Κ και εν γένει της εκπαίδευσης.

Το αίτημα της επαναλειτουργίας του δημόσιου ΙΕΚ Χαλκιδικής παραμένει επίκαιρο καθώς η σχολική χρονιά που μας πέρασε άφησε ως μοναδική επιλογή για τους υποψήφιους σπουδαστές το ΙΕΚ Ν. Μουδανιών. Δεν είναι λίγοι οι σπουδαστές που αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά από τον Πολύγυρο στα Ν. Μουδανιά, ενώ το ίδιο ισχύει και για περιοχές που είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα του νομού.

Άλλωστε είναι ένα σοβαρό κίνητρο για υποψήφιους σπουδαστές το γεγονός ότι με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπ.Δικαιοσύνης που βρίσκεται προς ψήφιση στη βουλή, επεκτείνεται η χορήγηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος και στους καταρτιζόμενους των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), με όρους και προϋποθέσεις (χορηγείται για το οριζόμενο διάστημα φοίτησης, είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο κ.λπ.).