Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης στη μάχη αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης  άνοιξε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μία μόλις ημέρα μετά τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα πως η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στα νοικοκυριά για όσο χρειαστεί ο κ. Σκυλακάκης σήμερα κατά τη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού διαβεβαίωσε ότι πέραν των 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκαν ήδη, αναλόγως της εξέλιξης της κρίσης η κυβέρνηση επιφυλάσσεται για νέα μέτρα το 2022 μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Την ίδια ώρα πάντως κυρίαρχη είναι αβεβαιότητα για τη χρονική διάρκεια της κρίσης. Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι δεν εκτιμάται ότι η κρίση θα πάει μετά τον Απρίλιο ωστόσο η εκτίμηση αυτή είναι αβέβαιη χωρίς να αποκλείεται είτε πρόωρο τέλος, είτε όμως και επέκταση της κρίσης και μετά τον Απρίλιο.

Αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι υπάρχει τεράστια μείωση της φορολογίας και είναι μόνιμη αλλά και ότι  δεν πρέπει η φορολογική μας πολιτική να πηγαίνει ούτε 100% προς τη μία πλευρά ούτε 100% προς την άλλη. “Μέτρο και κοινωνική δικαιοσύνη” είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: real.gr