Ευθύνες για τη «βύθιση» αστικού λεωφορείου σε γέφυρα της παλαιάς Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναζητά πλέον η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου θα διερευνηθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα από τους αρμόδιους φορείς και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, όπου εκτυλίχθηκαν πρωτόγνωρες εικόνες κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Τα φωτογραφικά καρέ που απασχόλησαν και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν το λεωφορείο Α1, που εκτελούσε τη διαδρομή Πειραιάς-Βούλα να έχει σχεδόν «βυθιστεί» μέσα στα λασπόνερα στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», με τους επιβάτες να αναγκάζονται να κατέβουν από το όχημα και να περπατούν μέσα στο νερό, που έφτανε μέχρι τη μέση του σώματός τους, σχηματίζοντας «ανθρώπινη αλυσίδα», για να σωθούν και να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Η κ. Παπαγεωργακοπούου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης, Αντώνη Ελευθεριάνο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα, άρχισε να «βυθίζεται» στα νερά, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό.

 

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τις προσπάθειες των επιβατών να βγουν από αυτό, σχηματίζοντας μια ουρά στην άκρη του δρόμου, με το νερό από τον πλημμυρισμένο δρόμο να φτάνει μέχρι τα γόνατά τους.

Το λεωφορείο παρέμενε μέσα στα νερά στην λεωφόρο Ποσειδώνος το πρωί της Παρασκευής.

Το ζήτημα με το λεωφορείο έγινε θέμα και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Χαρακτηριστικά, το Associated Press, αναφέρεται στους ανθρώπους οι οποίοι βοηθώντας ο ένας τον άλλον κατάφεραν να φύγουν από το πλημμυρισμένο λεωφορείο δίχως να κινδυνεύσουν.

Αντίστοιχη αναφορά γίνεται και από την αμερικανική Washington Post.

Πηγή: cnn.gr