φωτογραφία αρχείου
Σε επιφυλακή οι αρχές για την Ολυμπιάδα. Μικρότερα τα προβλήματα στη διάρκεια της νύχτας. Επί ποδός δήμοι και αντιπεριφέρεια στο Επιχειρησιακό Κέντρο που στήθηκε στην ΠΕΧ

Μεγάλος όγκος νερού έπεσε και συνεχίζει να πέφτει σε αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής. Η κακοκαιρία Μπάλλος στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Χαλκιδική κάνει έντονα την εμφάνισή της κυρίως σε περιοχές του δήμου Αριστοτέλη. Στην Ολυμπιάδα το κεντρικό ρέμα γεμίζει επικίνδυνα τις τελευταίες ώρες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπερχειλίσει. Επί ποδός στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα της αντιπεριφέρειας, και του δήμου όπως και η Πυροσβεστική.

Σοβαρό πρόβλημα έκανε σημειώνεται από τα ξημερώματα και στην είσοδο της Ιερισσού από την πλευρά του Στρατωνίου, όπου επιχειρούν μηχανήματα για να παρέχουν αντιπλημμυρική προστασία. Εκεί, θυμίζουμε, είναι σε εξέλιξη το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο για το χωριό της Ιερισσού.

Μικρότερης κλίμακας προβλήματα σημειώνονται στη Σιθωνία με κατολισθήσεις από τα πρανή στο οδικό κύκλωμα, ενώ μικροπροβλήματα  λόγω βροχής σημειώθηκαν και στην ακτή Σαλονικιού. Ανάλογη εικόνα και στη Ν. Ηράκλεια του δήμου Ν. Προποντίδας, όπου επιχειρούν μηχανήματα του δήμου.

Από νωρίς το βράδυ στην ΠΕΧ στον Πολύγυρο στήθηκε Επιχειρησιακό Κέντρο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας. Ο ρόλος του κέντρου όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος είναι συντονιστικός, με εκπροσώπους όλων των δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το λιμενικό αν απαιτηθεί. Ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης παρακολουθούσε την εξέλιξη της κακοκαιρίας Μπάλλος καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτες ως τα ξημερώματα, ενώ υπάρχει διαρκής ενημέρωση για κάθε περιοχή που τίθεται στο κόκκινο, όπως η Ολυμπιάδα λόγω του ρέματος.