«Ο Μπάλλος που χτύπησε τη Χαλκιδική απέδειξε περίτρανα ότι τα δύο χρόνια σκληρής δουλειάς για τον καθαρισμό των ρεμάτων απέδωσαν καρπούς», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος λίγες ώρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας από το νομό. Σύμφωνα με τον ίδιο η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη και έφερε στην επιφάνεια τρωτά σημεία σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής με ρέματα και περάσματα υδάτων που μέχρι σήμερα δεν απασχόλησαν ποτέ τις υπηρεσίες της ΠΕΧ.

«Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλίσουμε ότι σε ανάλογη με τη σημερινή κακοκαιρία δεν θα θρηνήσουμε θύματα και περιουσίες», σημείωσε ο κ. Γιώργος. Αυτό που πρέπει να γίνει στο εξής, όπως είπε ο ίδιος, είναι να συνεχιστούν παρεμβάσεις καθαρισμού σε πολλά σημεία λόγω του όγκου των φερτών υλών από τις βροχές των ημερών.

Μικρής κλίμακας προβλήματα αντιμετώπισε η Χαλκιδική σε πολλά σημεία και κυρίως στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Για παράδειγμα παραμένει κλειστός ο αγροτικός δρόμος από Μαραθούσα προς Στανό, ενώ σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου απαιτείται μεγάλη προσοχή εξαιτίας κατολισθήσεων. Στα Ζερβοχώρια σε πολλά χωριά γίνεται μεγάλη προσπάθεια αποκατάστασης των αρδευτικών και υδρευτικών δικτύων. Αρκετές γεωτρήσεις υπέστησαν ζημιές από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων.  «Θα δούμε μια-μια τις περιοχές για να έχουμε εικόνα των προβλημάτων στα δίκτυα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Χρήστος Κομπόγιαννος που ελέγχει με συνεργεία τις περιοχές των Ζερβοχωρίων.

Καλή εικόνα παρουσίασε η πρωτεύουσα του νομού ο Πολύγυρος όπως και οι περιοχές των δήμων συνολικά, με εξαίρεση μικρές καταπτώσεις από τα πρανή των δρόμων.

Στο Νεοχώρι, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραντώνας ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργο για τον καθαρισμό του Χαβρία στο ύψος του Νεοχωρίου, όπου σε διαφορετική περίπτωση θα είχε υπερχειλίσει με δυσμενείς επιπτώσεις.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα της επικοινωνίας που είχε ο κ. Καραντώνας με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής