Μεγάλη μάχη τα ορμητικά νερά έδιναν όλο το βράδυ τα συνεργεία της ΠΕΧ στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Αν και νωρίς το βράδυ της Παρασκευής  φάνηκε για λίγο ότι η μπόρα πέρασε,  στη συνέχεια της νύχτας οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν και το ρέμα έφτασε στα όριά του από τον όγκο του νερού που έπεφτε. Ωστόσο, ο δήμος μαζί με τα συνεργεία  είχαν προβλέψει τα τρωτά  σημεία του ρέματος,  και με αναχώματα κατάφεραν να συγκρατήσουν το μεγαλύτερο μέρος του νερού. Μικροζημιές σημειώθηκαν σε σπίτια που βρίσκονται δίπλα στο ρέμα, αλλά σε γενικές γραμμές αποφεύχθηκαν τα χειρότερα όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του χωριού Γιάννης Πετράκης.  «Ήταν μια δύσκολη νύχτα αλλά τα καταφέραμε», επεσήμανε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος μιλώντας για έγκαιρες προβλέψεις όσον αφορά τις αντοχές του ρέματος.

Για το έργο της άντλησης υδάτων βρέθηκαν στην Ολυμπιάδα 10 συνεργεία της Π.Υ. με 28 πυροσβέστες. Η δημοτική αρχή συνέδραμε στα συνεργεία με την παροχή τροφίμων και νερών καθώς παρέμειναν στο σημείο για πάρα πολλές ώρες.

Σε άλλες περιοχές του δήμου Αριστοτέλη

Στην Ιερισσό σημειώθηκαν μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα χωρίς να υπάρξουν θύματα ή ζημιές, κατολισθήσεις παρατηρήθηκαν έξω από τα Στάγειρα, και έξω από το Στρατώνι σημειώθηκε πτώση δέντρου.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που εξασφάλισε το XalkidikiPolitiki δείχνουν τον κίνδυνο που αντιμετώπισε η Ολυμπιάδα , που τελικά απέφυγε τα χειρότερα.