Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε το προεδρικό ζεύγος Τζο και Τζιλ Μπάιντεν κατά την βραδινή τους έξοδο το περασμένο Σάββατο, αλλά όπως φαίνεται είχαν «ξεχάσει» να φορέσουν μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος και η πρώτη κυρία αποφάσισαν να επισκεφθούν για φαγητό ένα γνωστό ιταλικό εστιατόριο στην Ουάσινγκτον. Ωστόσο, οι εικόνες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, καθώς κανείς από τους δύο δεν φορούσε την μάσκα του, την υποχρεωτική χρήση της οποίας έχει επιβάλει ο ίδιος ο πρόεδρος.

000_9PU4UU

Παρά τις διαρκείς συστάσεις του για την χρήση της, φαίνεται πως παραβίασε την πολιτική του εστιατορίου. «Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC και το εκτελεστικό διάταγμα του Δημάρχου, Muriel Bowser, όλα τα άτομα άνω των 2 ετών πρέπει να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει να αφαιρούνται μόνο κατά τη διαρκεια του γεύματος. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση», αναφέρει το εστιατόριο στον ιστότοπό του.

000_9PU4UV

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, εξοργισμένοι οι χρήστες του διαδικτύου τον αποκάλεσαν «υποκριτή», καθώς παραβίασε τους όρους που ο ίδιος έχει θέσει σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού. «Κάθε Αμερικανός απαιτεί μία εξήγηση από τον Τζο Μπάιντεν», «Οι υποκριτές πάντα θα υποκρίνονται» και «Μια ακόμη υπενθύμιση ότι οι κανόνες που επιβάλλονται από την άρχουσα τάξη ισχύουν μόνο για εμάς και όχι για εκείνους» είναι μόνο μερικά από τα σχόλια στο Twitter πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων γνωστών προσώπων στις ΗΠΑ.

 

Πηγή: protothema.gr