Ανασχηματισμός… αναμένεται να υπάρχει το επόμενο χρονικό διάστημα στην λειτουργία της εμβολιαστικής γραμμής στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν και οι ανάγκες προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Από σήμερα που αρχίζουν οι εμβολιασμοί σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό κατ’ οίκον, όσοι εργάζονται για την εμβολιαστική γραμμή καλούνται να καλύψουν νέα κενά ή να μεταφερθούν από εμβολιαστικά κέντρα που δεν έχουν μεγάλη προσέλευση πολιτών σε νέα θέση υπηρεσίας.

Είναι δεδομένο ότι ο εμβολιαστικός ρυθμός έχει πέσει σε πολύ χαμηλά σε συγκεκριμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, για αυτό και λαμβάνονται νέες αποφάσεις αλλά και πρωτοβουλίες, όπως εμβολιασμός σε απομακρυσμένα χωριά από κινητές μονάδες.

«Υπάρχουν σημεία που ο εμβολιασμός δεν τρέχει όπως θα περιμέναμε. Υπάρχουν ημέρες που ο αριθμός των εμβολιασμών έχουν φτάσει ακόμα σε μονοψήφιο αριθμό» αναφέρει στο makthes.gr στέλεχος του υπουργείου Υγείας. Στη Βόρεια Ελλάδα εμβολιαστικά κέντρα που παρουσιάζουν ακόμα και μονοψήφιο αριθμό εμβολιασμών βρίσκονται στην Πιερία, στην Πέλλα, στην Φλώρινα και στην Ημαθία. «Σαφώς δεν θα κλείσουν εμβολιαστικά κέντρα, αλλά θα υπάρχει καλύτερη διαχείριση του κενού χρόνου των υγειονομικών που εργάζονται σε εμβολιαστικά κέντρα που δεν υπάρχουν πολλά ραντεβού. Ήδη κάποιοι αξιοποιούνται σε εμβολιασμούς κατ’ οίκον και από σήμερα θα πηγαίνουν και σε κινητές μονάδες σε πανεπιστημιακά ιδρύματα» σημειώνει το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια