Μετά από 18 μήνες η διασκέδαση επέστρεψε στη νύχτα της Θεσσαλονίκης και οι επιχειρηματίες προσπαθούν να βρουν νέους βηματισμούς στην «κανονικότητα» των εμβολιασμένων. Ωστόσο, το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου ο χρόνος επέστρεψε για λίγο σε στιγμές προ κορονοϊού. Τα ηχεία άνοιξαν, οι πόρτες ξεκλείδωσαν και οι θαμώνες διασκέδασαν χωρίς περιορισμούς και τήρηση αποστάσεων.

«Πρόκειται για μία δικαίωση» λένε επιχειρηματίες αλλά και οι DJs της πόλης που βγήκαν στον δρόμο -ίσως για πρώτη φορά- για να διαδηλώσουν μετά την εφαρμογή του μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη που απαγόρευε την αναπαραγωγή μουσικής και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη μία το βράδυ. Οι φωνές τους σε συνδυασμό με την συναυλία του Γιάννη Πάριου στο Θέατρο Γης, που ανέδειξε την παράδοξη διεξαγωγή των συναυλιών την ώρα που παντού απαγορευόταν η μουσική, ήταν η αφορμή, ίσως και η αιτία, να υπάρχει ανατροπή όλων και τελικά να απελευθερωθεί η εστίαση και η διασκέδαση από όλα τα μέτρα, εφόσον θα απολαμβάνουν εσωτερικούς χώρους μόνο οι εμβολιασμένοι.

«Είναι μία επιτυχία του κλάδου στην πόλη, διότι νωρίτερα μπήκαν σε lockdown πολλές περιοχές και δεν έγινε τίποτα. Με τις έντονες και δίκαιες διαμαρτυρίες μας όχι μόνο πήραν πίσω τα μέτρα αλλά απελευθέρωσαν την νύχτα και αυτή την στιγμή τα μαγαζιά δουλεύουν όπως και πριν τον κορονοϊό» αναφέρει ο γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Καφέ Μπαρ Μιχάλης Επιτροπίδης.

Από τη μεριά του, ο Χρήστος Καλτσάς, εκπρόσωπος το νεοσύστατου σωματείου DJs Θεσσαλονίκης που συστάθηκε την εβδομάδα του μίνι lockdown, δηλώνει πως «όλοι νιώθουν ευχαριστημένοι. Ευτυχώς, υπήρχαν οι κατάλληλες συγκυρίες και δικαιωθήκαμε».

Όσο για τους Θεσσαλονικείς, έδειξαν την χαρά και την ανυπομονησία τους κάνοντας κρατήσεις και γεμίζοντας τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Ο κόσμος είχε ανάγκη για να διασκεδάσει όπως παλιά, μετά από τις αλλεπάλληλες καραντίνες και για πρώτη φορά οι εμβολιασμένοι ένιωσαν πως έκαναν ένα βήμα προς την κανονικότητα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια