Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα το Δημοτικό Σχολείο Αμμουλιανής παραμένει κλειστό λόγω της υποβάθμισης των σχολείων που θέλουν και πέρασαν στο ένα και μοναδικό νησάκι της Χαλκιδικής.Τα υπόλοιπα μέρη της Χαλκιδικής εξαιρέθηκαν, όμως η Αμμουλιανή γιατί;

Τα παραπάνω διατυπώνουν ως ερώτημα οι κάτοικοι, οι φορείς και οι τοπικοί παράγοντες στο νησί του δήμου Αριστοτέλη που μέχρι στιγμής δεν έχουν διαφορετική απάντηση για το μέλλον του σχολείου. Οι γονείς, την περασμένη εβδομάδα δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίηηση με τα παιδιά να απέχουν από τα μαθήματα μέχρι να δοθεί λύση.

Η διοίκηση του δήμου πάντως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Στέλιο Βαλιάνο συνέχιζει επίσης τις πιέσεις ώστε να αλλάξει η απόφαση βάσει αντικειμενικών δυσκολιών και κριτηρίων.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει σε προηγούμενο άρθρο στο δημοτικό σχολείο Αμμουλιανής φοιτούν 30 παιδιά περίπου, αρκετά στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη.  Αξίζει να σημειωθεί ότι 20 παιδιά βρίσκονται στην τάξη του νηπιαγωγείου φέτος που σημαίνει ότι του χρόνου να πάνε στο δημοτικό.

Για πολλούς γονείς η λύση της μετακόμισης φαντάζει μονόδρομος αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.