Έκκληση στους πολίτες αλλά και στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν έστω και την ύστατη ώρα απευθύνουν υγειονομικοί φορείς της Καβάλας. Καλούν κυρίως τους γιατρούς να μην εμπιστεύονται φήμες και να μην επηρεάζουν τους ασθενείς τους. «Δεν δικαιολογείται υγειονομικός να πηγαίνει κόντρα στην επιστήμη» λένε χαρακτηριστικά.

«Ο πόλεμος συνεχίζεται – να σταματήσει η συνωμοσιολογία»

«Αυτός ο πόλεμος που άρχισε πριν 19 μήνες συνεχίζεται. Δυστυχώς δενμπορέσαμε να πείσουμε μερικούς συνανθρώπους μας να εμβολιστούν. Τα δισεκατομμύρια εμβόλια που έχουν γίνει έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια τους» δηλώνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου.

«Κάνουμε έκκληση σε όλους να εμπιστευτούν την επιστημονική κοινότητα, να εμβολιαστούν άμεσα και να θωρακιστούν και με το εμβόλιο της γρίπης. Υπάρχουν και συνάδελφοι που επιμένουν να μην εμβολιάζονται και επηρεάζουν ασθενείς. Αυτό είναι τραγικό αυτή την ώρα. Θα πρέπει σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία οι επιστήμονες υγείας να πειθαρχούν με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες αλήθειες. Να σταματήσει η παραφιλολογία και η συνωμοσιολογία. Δεν ωφέλησε. Η χώρα μας βρίσκεται στην 20η θέση από τις 30 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εμβολιαστική κάλυψη» λέει η κ. Αντωνίου, σύμφωνα με το kavalanews.gr.

«Χάνουμε ένα λεωφορείο ανθρώπους κάθε μέρα»

«Λέμε ναι στον εμβολιασμό. Η Καβάλα είναι σε χαμηλά ποσοστά, κοντά στο 50%. Ο κορωνοϊός έχει υποτιμηθεί. Έχουμε ακούσει είτε από γιατρούς είτε από φαρμακοποιούς να λένε ότι δεν είναι τίποτα παρά μία απλή γρίπη», επισημαίνει η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσυ Ρακιτζή.

«Ο ιός δεν υποτιμάται. Χάνουμε ένα λεωφορείο ασθενείς κάθε μέρα. Ο ιός είναι επικίνδυνος, όχι το εμβόλιο. Το τοίχος ανοσίας δεν χτίζεται με τη νοσηρότητα αλλά με τον εμβολιασμό», λέει η κ. Ρακιτζή.

«Υπάρχει πλύση εγκεφάλου»

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι. Υπάρχουν υγειονομικοί που είναι αντίθετοι και επηρεάζουν πάρα πολύ κόσμο. Είναι ανησυχητικό. Ο ιός είναι επικίνδυνος. Δεν είναι ότι θα πεθάνει ή θα πάει ο ασθενείς στη ΜΕΘ. Είναι ότι και να το ξεπεράσει μετά δημιουργούνται άλλα προβλήματα που μπορεί να είναι και μόνιμα στον οργανισμό», τονίζει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καβάλας, ΣυμεώνΤσετίνης.

«Μπορεί να επηρεάσει τα νεφρά, την πίεση, να δημιουργήσει προβλήματα στους πνεύμονες. Επηρεάζεται ο κόσμος από διάφορα μέσα. Βλέπω ότι υπάρχει πλύσηεγκεφάλου και δεν μπορούν να καταλάβουν τη σημαντικότητα του εμβολίου. Είναι μεγάλο το ρίσκο να μην κάνει κάποιος το εμβόλιο», συμπληρώνει ο κ. Τσετίνης.

«Δεν δικαιολογείται υγειονομικός να πηγαίνει κόντρα στην επιστήμη»

«Υπάρχουν δυστυχώς συνάδελφοι που δεν έχουν εμβολιαστεί. Πώς θα πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί όταν εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε το εμβόλιο. Και πώς υπηρετούμε την επιστήμη μας όταν δεν εμπιστευόμαστε επιστημονικά δεδομένα, αλλά μελέτες, φήμες και διακινούμενες απόψεις στο διαδίκτυο», δηλώνει ο νομίατρος Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Υγειονομικός δεν δικαιολογείται να πηγαίνει κόντρα στις επιστημονικέςεπιτροπές και στους διεθνείς οργανισμούς. Δεν μπορεί να πιάνει μία μελέτη που βρίσκει στο διαδίκτυο αμφιβόλου ποιότητας να τη κάνει σημαία. Το ότι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα 3 δις άνθρωποι δεν το βλέπουμε; Υπάρχει μεγαλύτερη μελέτη από αυτή;» λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια