Με έγγραφό του ο Βουλευτής του νομού Γιώργος Βαγιωνάς ενημερώνει για την έκδοση της υπ’ αριθμ 18410 ΚΥΑ της Ύφυπουργού Τουρισμού κας Ζαχαράκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη και Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη (ΦΕΚ 4807/Β/18–10–2021), σύμφωνα με την οποία ιδρύονται τέσσερα (4) Τμήματα Μετεκπαίδευσης του ν. 1077/1980 στα Νέα Μουδανιά.

Τα τμήματα θα εξυπηρετούν 25 άτομα ανά ειδικότητα (Μαγειρική Τέχνη, Υπηρεσία Υποδοχής, Επισιτισμός, Οροφοκομία) και απευθύνονται σε ήδη εργαζομένους στον τουριστικό τομέα ή για πρόσκαιρα ανέργους, οι οποίοι διαθέτουν μόνον εμπειρική γνώση του αντικειμένου εργασίας τους.

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα μετεκπαίδευσης, είναι προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών. Επίσης, οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται, για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον Ο.Α.Ε.Δ..

Προβλέπονται 380 ώρες κατάρτισης (τρεις ως τρεισήμισι μήνες) και η έναρξη λειτουργίας των τμημάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2021.