Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2021, το KIDS SAVE LIVES- Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές επισκέφτηκε τη Σιθωνία για την τοποθέτηση εφτά (7) Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών AEDs, οι οποίοι θα προστατεύουν 15,000 ανθρώπους τον χειμώνα και πολλαπλάσιους το καλοκαίρι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας “Τα παιδιά σώζουν ζωές”:

«Οι 6 τοποθετήθηκαν σε 6 γήπεδα της Σιθωνίας και ο 7ος στο κτίριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Νέου Μαρμαρά.

Συγχαρητήρια στον Βασίλη Ζήσιο, Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Παιδείας για την υπέροχη πρωτοβουλία της τοποθέτησης των 6 σωτήριων μηχανημάτων στα γήπεδα, αλλά και τους πολίτες του Ν.Μαρμαρά για την τοποθέτηση του Απινιδωτή στον Νέο Μαρμαρά ο οποίος σύντομα θα έχει 11 συνολικά Απινιδωτές στην κοινότητα !!!

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ
Μεσα στις επόμενες ώρες, οι νέοι απινιδωτές θα καταχωρηθούν στο Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών: https://kidssavelives.gr/aed/
Σύντομα θα ξεκινήσει μια σειρά μαθημάτων από απόσταση αλλά και πιστοποιήσεις του @ERC-European Resuscitation Council και θα δημιουργηθούν ομάδες FIRST RESPONDER.»

Όπως αναφέρει ο Αναστάσης Στεφανάκης από το Kids Save Lives, η πιο συγκινητική ημέρα του χρόνου είναι αυτή που ονομάζεται World Restart a Heart Day. Παραδείγματα συμπολιτών μας που σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση: Ο 14χρονος μαθητής στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής Έργκι και ο 60χρονος δάσκαλος στη Χανιώτη Χαλκιδικής Δημήτρης, σώθηκαν επειδή η Ευγενία, ο Γιώργος και ο Νίκος ήξεραν ΚΑΡΠΑ! «Σήμερα γιορτάζουμε την επαναφορά ανθρώπων στη ζωή καλώντας όλα τα σχολεία, τις υπηρεσίες, τις τοπικές κοινότητες, τους συλλόγους και τα αθλητικά σωματεία της Χώρας, να μάθουν Καρδιοπνευμονική_Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ – CPR) και να σώσουν μια ζωή!! Μην σκέφτεσαι “σε εμένα θα τύχει;” γιατί αυτό είναι το πιο μεγάλο #ψέμα που μπορεί να πεις στον εαυτό σου!! Μάθε κι ΕΣΥ, μπορείς να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ σήμερα και σε μια εβδομάδα θα είσαι έτοιμος να σώσεις μια ζωή».

Για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “iSAVElives First Responder Education“, το KIDS SAVE LIVES προσφέρει δωρεάν  Εγγραφή εδώ: https://kidssavelives.gr/ekpaideusi/ KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές and i SAVE lives