Με την επιπλέον χρηματοδότηση του 1 δις ευρώ στο Αντ. Τρίτσης οι δήμοι της χώρας περιμένουν να δουν σταδιακά τα έργα τους να εντάσσονται στο πρόγραμμα. Πρόκειται για κοινή αγωνία όλων των δήμων όπως τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, μετά την ολοκλήρωση του τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη εβδομάδα.

«Σημαντικό είναι το επιπλέον ποσό που θα πάρουμε μέσω ΚΑΠ ως έκτακτη επιχορήγηση μέχρι την οριστική αύξηση για τους δήμους. Είναι δύσκολο για εμάς να προχωράμε με καθυστερήσεις σε προγράμματα. Εμείς στην Κασσάνδρα επειγόμαστε για το θέμα της ύδρευσης αλλά είμαστε σε αναμονή», τόνισε η κ. Χαλκιά.

Όπως είπε η ίδια οι δήμαρχοι ζήτησαν να έχουν άποψη και λόγο στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης ενώ παράλληλα άσκησαν πίεση για την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών του με προσωπικό. Επιπλέον σημαντική, έκρινε η δήμαρχος Κασσάνδρας, την ψηφιοποίηση των δήμων που προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

«Στις αρχές   Γενάρη θα ξέρουμε αν θα υλοποιηθούν τα αιτήματά μας, ειδάλλως ως ΚΕΔΕ θα προχωρήσουμε σε γενική Συνέλευση», επεσήμανε η κ. Χαλκιά.