Xαραμάδες ελπίδας ανοίγουν για τα τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας με τον κλάδο να καταφέρνει σιγά σιγά να βρει τα πατήματα και τους ρυθμούς του, ανακτώντας μέρος των δυσβάσταχτων απωλειών μετά τα lockdown. Δειλά δειλά τα ταξίδια επιστρέφουν στην καθημερινότητά μας μετά τους διαρκείς εγκλεισμούς με τους Βορειοελλαδίτες ενόψει 28ης Οκτωβρίου να «ψηφίζουν» και εγχώριους αλλά και διεθνείς προορισμούς.

«Το θετικό είναι πως ο κόσμος επιστρέφει στα ταξίδια, βλέπουμε τάσεις σταθεροποίησης. Καμία σχέση δεν έχει η φετινή εικόνα με το 2020, δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε καλά ακόμα αλλά σίγουρα είμαστε πιο αισιόδοξοι», σημειώνει ο Βύρων Θεολόγης, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης.

«Υπάρχουν πακέτα για την περίοδο των αργιών, υπάρχουν πακέτα για τα οποία η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Αναφορικά με τις οδικές εκδρομές υπάρχει ενδιαφέρον για Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα, Καρπενήσι. Για το εξωτερικό και τα οδικά ταξίδια, ο κόσμος ενδιαφέρεται για Ντουμπρόβνικ, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Κωνσταντινούπολη (για την οποία είναι ενθαρρυντικό πως αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον), Αλσατία, Βουδαπέστη», αναφέρει.

Στα αεροπορικά ταξίδια αυξημένη ζήτηση υπάρχει για Ρώμη, Παρίσι, Βαρσοβία και Αλσατία. «Αν και δεν θα πρέπει να περιμένουμε τις παλιές δόξες, το σημαντικότερο είναι πως έχουμε κρατήσεις και ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει», καταλήγει.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια