Αντιμέτωπος με δυο κακουργήματα, καθώς και δυο πλημμελήματα είναι ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος χθες, στη Νέα Ερυθραία, σκότωσε έναν 43χρονο και τραυμάτισε έναν ακόμα. Οι δυο άνδρες δέχθηκαν την επίθεση του 40χρονου, ενώ εκτελούσαν εργασίες σε εγκατάσταση φυσικού αερίου. 

Συγκεκριμένα, σε βάρος του δράστη του εγκλήματος η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης, δίωξη ασκήθηκε στον 40χρονο και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Ο κατηγορούμενους παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Στο μεταξύ, κοινό μυστικό μεταξύ των γειτόνων ήταν η περίεργη συμπεριφορά του 40χρονου δράστη. Από το δώμα της ταράτσας του σπιτιού του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του protothema.gr έβγαινε ο δράστης ντυμένος «σαμουράι» πυροβολώντας στον αέρα και κρεμούσε ανδρείκελα προκαλώντας φόβο στους περίοικους. Σε αυτό το σπίτι βρήκε η αστυνομία σπαθιά, όπλα και σφαίρες μερικά από τα οποία κράδαινε ο 40χρονος επιδεικνύοντάς τα στους γείτονές του.