Ένα μαύρο πανί στην πρόσοψη του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, μερικά λουλούδια, μια φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά στην είσοδο, αλλά και απέραντη θλίψη συνθέτουν το σκηνικό στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου της, που συγκλόνισε τον εγχώριο αλλά και τον διεθνή πολιτικό κόσμο, αλλά και τους απλούς πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τη θλίψη τους για την απώλειά της.

Η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ ένα μαύρο πανί μήκους δέκα μέτρων καλύπτει μία πλευρά της πρόσοψης του κτιρίου, σε ένδειξη πένθους.

Στελέχη επίσης του ΚΙΝΑΛ και απλός κόσμος έσπευσαν στα γραφεία και άφησαν λουλούδια, τόσο στην είσοδο όσο και στο γραφείο τους, τιμώντας έτσι τη μνήμη της.

Πότε θα γίνει η κηδεία
Όπως έγινε γνωστό, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία από το πρωί της Τετάρτης να πει το δικό του “αντίο” στην άλλοτε πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, μία γυναίκα που πάλεψε με σθένος την ασθένειά της.

Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Μάλιστα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος για την ίδια μέρα.

Η ταφή θα γίνει στις 2μ.μ. της ίδιας μέρας στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί με δημόσια δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».