Αναβάλλεται η ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών από τη Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους στο υπουργείο Υγείας λόγω της απώλειας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο υγείας: “Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 αναβάλλεται, λόγω της απώλειας της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφης Γεννηματά”.

Η Φώφη Γεννηματά πέθανε το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από δύο εβδομάδες νοσηλείας, καθώς είχε εισαχθεί στον Ευαγγελισμό στις 12 Οκτωβρίου με συμπτώματα ατελούς ειλεού, τα οποία αποδόθηκαν τελικά σε υποτροπή της βασικής της νόσου. Σημειώνεται ότι η Φώφη Γεννηματά μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη κηρύσσεται εθνικό πένθος, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.