Στην εκμπομπή “Καθαρή Ματιά” με την κα. Σουζάνα Καζάκα καλεσμένοι βρέθηκαν ο Αντώνης Λουδάρος και η Παυλίνα Χαρέλα, οι οποίοι την Παρασκευή στις 29 Οκτωβρίου στον Πολύγυρο θα ζωντανέψουν την σκηνή του Θεάτρου Πολυγύρου προβάλλοντας το συγκλονιστικό έργο και βραβευμένο αριστούργημα  του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν  “Σκηνές από ένα γάμο”.

Ύστερα από δυο χρόνια στασιμότητας το έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές από ένα γάμο» σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου, αφού συγκίνησε για δύο σεζόν το κοινό της Θεσσαλονίκης και μιας μικρής περιοδείας στη Β. Ελλάδα, η οποία και σταμάτησε λόγω covid, ήρθε η ώρα να συνεχίσει το ταξίδι του σε άλλες πολιτείες!

Μάλιστα η πρώτη περιοδεία της παράστασης “Σκηνές από ένα γάμο” ξεκινά δυναμικά από την Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Θέατρο του Πολυγύρου όπου ο κόσμος περιμένει με αγωνία να την απολαύσει : “Θα είναι η πρώτη μας παράσταση 29 του μηνός στον Πολύγυρο μετά πολύ καιρό που έχουμε να παίξουμε θέατρο, ανυπομονούμε γι’αυτο!”, δηλώνει με φανερό ενθουσιασμό στην εκπομπή “Καθαρή Ματιά” η κα. Παυλίνα Χαρέλα.

Ένα ζευγάρι, μια ιστορία είκοσι χρόνων. Υπάρχει άραγε η τέλεια σχέση; Ο Γιόχαν και Μαριάννα είναι –φαινομενικά τουλάχιστον- το τέλειο ζευγάρι. Κι όμως μια ματιά, μια παύση, μια μισοτελειωμένη φράση, μια αδιόρατη κίνηση ίσως μαρτυρούν ένα χάσμα. Τι θα συμβεί όταν αυτό το χάσμα έρθει στο φως;

Η κλασική ταινία του Μπέργκμαν “Σκηνές από έναν γάμο” έχει τιμηθεί με βραβείο καλύτερης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες, με βραβεία καλύτερης ταινίας και σεναρίου από την Εθνική Ένωση Κριτικών των ΗΠΑ (NSFC) και χάρισε στην Λιβ Ούλμαν πολλά βραβεία και υποψηφιότητες για την ερμηνεία της. Τώρα ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου με τον Αντώνη Λουδάρο στο ρόλο του Γιόχαν και την Παυλίνα Χαρελα στο ρόλο της Μαριάννας.

Νιώθω πραγματικά χαρούμενος που την Παρασκευή θα βρισκόμαστε στη Χαλκιδική, στον Πολύγυρο και θα είμαστε κοντά σας με ένα έργο σταθμό! Με αφορμή λοιπόν το έργο του Μπέργκμαν “Σκηνές από ένα γάμο”, εμείς μιλάμε για σκηνές από μια οποιαδήποτε σχέση που μας δείχνει ουσιαστικά ότι η “Αλήθεια σώζει”, ακόμη και αν είναι δύσκολη και σκληρή. Για εμένα που σκηνοθέτησα το έργο αυτή κιόλας είναι η όλη του σημασία“, υπογραμμίζει ο κ. Λουδάρος στην εκπομπή με την κα. Καζάκα “Καθαρή Ματιά

Και οι δύο ηθοποιοί φανερά ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν στην καθημερινότητα κάνουν λόγο για μια σχέση αλληλοεξαρτώμενη μεταξύ κοινού και των ίδιων των ηθοποιοών και μάλιστα σύμφωνα με τους ίδιους αυτή τη σχέση δεν μπορεί να την αντικαταστήσει καμία ιντερνετική παράσταση που δεν υπάρχει η άμεση επαφή μεταξύ των ίδιων και του κοινού τους: “Η ζωντανή επαφή, είναι πολύ διαφορετική”, τονίζει ο θεατρικός Γιόχαν.

“Περιμένουμε τους φίλους μας στη Χαλκιδική το Σάββατο  με ανυπομονησία και αγάπη, για να απολαύσουν την παράσταση στην οποία θα βρούνε κοινά στοιχεία με τον εαυτό τους και πραγματικά θα ταυτιστούν με όλο αυτο που  θα δείξουμε”, αναφέρει μεταξύ άλλων η Παυλίνα Χαρελα που θα υποδυθεί το ρόλο της Μαριάννας.

Η συγκεκριμένη παράσταση κάνει σίγουρα αυτό που υπόσχεται: Μια ψυχαγωγία με την αγωγή της ψυχής! Είμαστε περήφανοι για αυτό το έργο“, επισημαίνει ο κ. Λουδάρος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του έργου “Σκηνές από ένα γάμο”.

Το έργο παρουσιάζεται σε συνεργασία με τον Ατζέντη Josef Weinberger Limited, Λονδίνο, για λογαριασμό του Ιδρύματος Ingmar Bergman.

Συντελεστές

Πρωτότυπο κείμενο: Ingmar Bergman
Μετάφραση- Διασκευή : Αντώνης Λουδάρος
Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα
Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Ζαχαράκης
Κινησιολογία: Ελένη Χρυσομάλλη
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσος Κοντόγιωργας
Γραφιστικά: Αριστοτέλης Σομπότης
Φωτογραφία αφίσας: Νίκος Σεϊδαρίδης , www.sofinis.com
Οργάνωσης Παραγωγής-Επικοινωνίας: Κρίτωνας Ζαχαριάδης
Υποστήριξη Επικοινωνίας: Κατερίνα Νικολάου
Υπεύθυνο περιοδείας: Γιώργος Κατσιβαρδέλος
Make up Artist: Έφη Βαλασιάδου
Hair Styling: Χριστίνα Χρυσοχοίδου
Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρία Θεάτρου
Το τραγούδι της παράστασης «Αποκάλυψη η αγάπη» ερμηνεύει η Βίκη Καρατζόγλου, σε
μουσική του Στέφανου Κόκκαλη και στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση
Ερμηνεύουν:
Αντώνης Λουδάρος
Παυλίνα Χαρέλα
Το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 15 ετών

Πληροφορίες:
Ημέρα: Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021
Ώρα: 21:00
Θέατρο Πολυγύρου, Πολυτεχνείου 15 63100
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2310423925, 2371021420
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ μειωμένο (ανέργων, φοιτητών )
Προπώληση 12 ευρώ
Προπώληση: viva.gr , και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου στο ισόγειο του Δημαρχείου

Η παράσταση θα διεξαχθεί με την τήρηση όλων των κανόνων ενάντια στην εξάπλωση του
κορωνοϊού.

Δεδομένων των περιορισμών για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού διατίθεται
περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων. Παρακαλούνται οι θεατές να προαγοράζουν τα εισιτήριά τους για την αποφυγή συνωστισμού στο ταμείο του θεάτρου.

Τέλος, το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 15 ετών και η είσοδος στο θέατρο θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικό εμβολασμού ή νόσησης.