Παραμένουν κλειστές οι κλινικές covid στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο καθώς μέχρι στιγμής δεν παρίσταται ανάγκη κάλυψης περιστατικών στην εν λόγω μονάδα υγείας. Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική μένουν επίσης σε χαμηλά επίπεδα εν συγκρίσει με άλλους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Ημαθία ή και η Πιερία.

Οι μεγαλύτερες πιέσεις που πρόκειται να ασκηθούν προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη όπου η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας έχει γίνει ασφυκτική. Η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ ξεπερνά το 90% γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για σταδιακό κλείσιμο μονάδων κοινής νοσηλείας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για νοσηλεία ασθενών με covid-19.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, στο νοσοκομείο Παπανικολάου εκκενώθηκε η Ψυχιατρική κλινική ενηλίκων προκειμένου να αποδεσμευτεί και να μετακινηθεί προσωπικό για τη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό. Στη Θεσσαλονίκη, αυτή την περίοδο, οι κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά covid είναι οι μισές από τις συνολικά διαθέσιμες. Ειδικότερα είναι οι 87 από τις 173.

Στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, θυμίζουμε πως το νοσοκομείο Χαλκιδικής λειτούργησε την μια κλινική του, ενώ αρχικά και πριν από την περίοδο των εμβολιασμών χρειάστηκε να έχει εν λειτουργία και τις δύο κλινικές φιλοξενώντας περιστατικά από άλλες περιοχές.