Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου, στον Πολυγύρο από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Α. ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021.
1. Από τις 8 το πρωί της 27
ης Οκτωβρίου και ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021 γ ε ν ι κ ό ς σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς των Δημοσίων κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των
ιδιωτικών καταστημάτων.

2. Από τις 9 το πρωί σ’ όλα τα εκπαιδευτήρια της πόλης θα πραγματοποιηθούν
Πανηγυρικοί Εορτασμοί με διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωναϊού Covid – 19.

3. Στις 11 το πρωί μαθητές με επικεφαλής τους δασκάλους και τους καθηγητές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των ηρώων της πόλης. Η εκδήλωση θα κλείσει με την κατάθεση στεφανιών από όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωναϊού Covid – 19.

4. Η φ ω τ α γ ώ γ η σ η όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, θα γίνει κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου.

Β. ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021.
Ώρα 07:30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και η
Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας
θριαμβευτικά εμβατήρια με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την
προστασία από τη διασπορά του κορωναϊού Covid – 19.
Ώρα 10:30 : Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Πέρας προσέλευσης των επισήμων στον Ιερό Ναό ορίζεται η 10:15 ώρα. Κατά
την προσέλευση των επισήμων η Φιλαρμονική του Δήμου θα αποδίδει τιμές με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωναϊού Covid – 19.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Νικόλαο Σμυρλή, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου Ν. Χαλκιδικής.

Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων από τους:
-Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.
-Εκπρόσωπο της Βουλής.
-Διοικητή Φρουράς Θεσσαλονίκης Δ/κτη Γ΄ Σ.Σ. ή Εκπρόσωπό του.
-Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής.
-Δήμαρχο Πολυγύρου.
-Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής.
-Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής.
-Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής.
Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Ώρα 11:30 : Παρέλαση μαθητών μπροστά από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων της πόλης και των κατοίκων.