Περιστατικά covid δέχεται ήδη και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής η μία από τις δύο κλινικές covid που άνοιξε υπό την πίεση της κατάστασης. Μέχρι σήμερα οι κλινικές του νοσοκομείου παρέμειναν κλειστές καθώς το βάρος των περιστατικών που έχρηζαν νοσηλείας σήκωναν κατά κύριο λόγο τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και άλλα περιφερειακά ιδρύματα στην κεντρική Μακεδονία.

Ωστόσο, ασθενείς με κορωνοϊό από τη Χαλκιδική, που έπρεπε να νοσηλευτούν, μεταφέρθηκαν στον Πολύγυρο και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός των κρουσμάτων που νοσηλεύονται είναι μικρός και μέχρι στιγμής δεν διαταράσσεται η λειτουργία του νοσοκομείου στον Πολύγυρο.

 

Θ. Βασιλακόπουλος – Να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ώστε να καταπολεμηθεί η διασπορά του ιού έκανε λόγο ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  ο ίδιος εξήγησε ότι αν στη χώρα μας δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τότε θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές, αναφέροντας πως μια τέτοια επιλογή θα ήταν πιο έξυπνη από την επιβολή ενός λοκντάουν. «Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες», συμπλήρωσε.

Δυσοίωνη ήταν και η πρόβλεψη του καθηγητή για την επόμενη μέρα της πανδημίας, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι θα υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση. Παράλληλα, σχολίασε πως είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά.