Για χρέος να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων που άφησαν πίσω τους μια βαρυσήμαντη κληρονομιά κάνει λόγο ο Δήμαρχος της Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς στο μήνυμά του για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά στο μήνυμα αναφέρει τα εξής: 

Ημέρα μνήμης και ημέρα τιμής για τους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας. Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για τις απανταχού Ελληνίδες και τους απανταχού Έλληνες.

Οι πρόγονοί μας δε φοβήθηκαν, δεν χαρίστηκαν και δεν χάρισαν. Χρέος όλων μας είναι να παραμείνει ζωντανό το παράδειγμά τους, για να μας θυμίζει το δικό μας χρέος απέναντί τους, απέναντι στο έθνος μας και απέναντι στα παιδιά μας.

Μια χούφτα Έλληνες απέδειξαν ότι δεν υπερέχει το πλήθος αλλά η ψυχή: η δύναμη και το σθένος να αγωνίζεσαι, να υπερασπίζεσαι, να διεκδικείς. Γιατί η υπεροχή ανήκει σε αυτούς που δεν υπολογίζουν τον κίνδυνο και δεν τον μετράνε αλλά με πάθος αγωνίζονται για την προάσπιση ιδανικών.

Αυτή είναι η κληρονομιά μας. Και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οφείλουμε να πορευόμαστε με τη διαχρονική αλλά πάντα επίκαιρη φράση των αρχαίων Ελλήνων: “Νυν υπέρ πάντων ο αγών”.

Χρόνια πολλά!