Ο Αλέξης Μανθεάκης, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου της Αθηνάς Ωνάση, έφυγε από τη ζωή, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.

Επρόκειτο για ένα πρόσωπο με στενές σχέσεις με την οικογένεια Ωνάση, το οποίο είχε τραβηχτεί τα τελευταία χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας και είχε αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων.

Το βιβλίο «Αθηνά: στο μάτι του κυκλώνα» που είχε γράψει πριν από μερικά χρόνια και το οποίο ουσιαστικά ήταν «μια εκ των έσω μαρτυρία για τη ζωή της πλουσιότερης κοπέλας στον κόσμο» είχε προκαλέσει αίσθηση στην ελληνική κοινωνία.

Ο Αλέξης Μανθεάκης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1953 στην Τάνγκα της πρώην Τανγκανίκας και μεγάλωσε στην Κένυα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και εργάστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση στο Λονδίνο και στην Ελλάδα. Έχει γράψει άρθρα για πολλά έντυπα, μεταξύ των οποίων το Vanity Fair και το Esquire και έχει δώσει συνεντεύξεις στο CNN, τους Sunday Times, τον Guardian, το BBC, το NBC, το Playboy, το History Channel, το Point de Vue, το USA Today, το People, το Al Jazeera και άλλα.