Ο Σύλλογος Γονέων του δημοτικού σχολείου Σάρτης έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της Β/θμιας Εκπαίδευσης Σιθωνίας, Ιωάννη Μαλλίνη,  παρέλαβε και παρέδωσε  την παραχώρηση (για την διάρκεια της σχολικής χρονιάς) ενός αυτόματου απινιδωτή και την προσφορά 2 ενέσιμων διαλυμάτων «Anapen» των 300 και 150 junior (για παιδιά) μικρογραμμαρίων σε προγεμισμένη  σύριγγα. Πρόκειται για φάρμακο ιδανικό για θεραπεία διάσωσης σε οξείες αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται από :

  • Τροφές
  • φάρμακα
  • αναφυλαξία μετά από άσκηση
  • ιδιοπαθή αναφυλαξία
  • Δαγκώματα εντόμων

Το φορητό μηχάνημα απινίδωσης ή αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι μια συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και, αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρήζει απινίδωσης (ηλεκτροσόκ), τότε προχωρά στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στη σωστή συχνότητά του.

«Η μάχη με την καρδιά, όπως λένε οι καρδιολόγοι, κερδίζεται ή χάνεται μέσα στα πρώτα 3-5 λεπτά. Μετά από αυτόν τον χρόνο, ακόμα κι αν η καρδιά επανέλθει, θα υπάρξουν εγκεφαλικές βλάβες στον παθόντα. Ο «αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής», χορηγεί ρεύμα, κάνει στην ουσία «ηλεκτροσόκ» στην καρδιά και μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για τον άνθρωπο, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε τέτοιες προσφορές είναι λίγο», αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από το δημοτικό σχολείο Σάρτης