Από τα Ν. Μουδανιά μέχρι τα Σήμαντρα, τη Ν. Τένεδο και άλλες περιοχές του δήμου Ν. Προποντίδας έλαβε χώρα με απόλυτη επιτυχία η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ο μήνας Οκτώβριος που έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης, ήταν γεμάτος με πρωτοβουλίες που απευθύνοντας σε όλες τις γυναίκες του δήμου για το σοβαρότατο αυτό θέμα της πρόληψης της υγείας.

Ο Σύλλογος Άλμα Ζωής συνεργάστηκε στενά για άλλη μια φορά με τους τοπικούς Συλλόγους στις κοινότητες της Ν. Προποντίδας και παρείχε έντυπο υλικό και ότι άλλο χρειάστηκε για να διοργανωθούν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις. Με μεγάλη συμμετοχή σε κάθε περιοχή οι γυναίκες διέδωσαν το μήνυμα της σημασίας της πρόληψης και παρότρυναν άλλες γυναίκες να κινητοποιηθούν.

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου, σε διαδικτυακή εκδήλωση θα βραβευτεί και ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς από το Άλμα Ζωής.

Με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου “Απάμεια” και εθελοντριών πραγματοποιήθηκε τοπική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στα Ν. Μουδανιά.

 

Με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Διονυσίου “Μέγας Αλέξανδρος” πραγματοποιήθηκε τοπική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

 

Με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Σημάντρων πραγματοποιήθηκε τοπική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στα Σήμαντρα. Η πρόληψη σώζει ζωές!

 

Ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων και το ΚΑΠΗ της Ν. Τενέδου συμμετείχαν στην τοπική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

 

Με στόχο να φτάσει από άκρη σε άκρη στον Δήμο μας το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές συνεχίσαμε το ταξίδι του #sailforpink στη Ν. Καλλικράτεια. Δωρίζοντας ένα λουλουδάκι, σύμβολο ζωής υπενθυμίσαμε σε όλες τις γυναίκες του Δήμου μας το ραντεβού τους για ετήσιο προληπτικό έλεγχο.