κορωνοϊός

Η έξαρση της διασποράς του κορωνοϊού στην χώρα μας, που αποτυπώνεται στον αριθμό των ημερησίων κρουσμάτων σπάζοντας κάθε ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας αλλά και στην ασφυκτική πίεση σε πολλά νοσοκομεία της χώρας έχει θέσει σε συναγερμό κυβέρνηση και επιστήμονες. Σήμερα, τα κρούσματα αναμένεται να ανέλθουν σε 6.700 σε όλη την Ελλάδα, στοιχείο που δείχνει τη διασπορά και την έξαρση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα στις 18:00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοινώνει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου αυτού κύματος.

Έχει προηγηθεί το πρωί της Τρίτης, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί το μείγμα μέτρων τα οποία θα τεθούν σε ισχύ. Κι αυτό διότι μέσα σε δύο ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 12.000!

Κατά πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενταθούν τα τεστ στους ανεμβολίαστους και οι έλεγχοι των αρμοδίων οργάνων στους χώρους όπου αυτό προβλέπεται.
Βάσει αυτων, αρνητικό αποτελεσμα rapid test θα είναι πλέον το «διαβατήριο» των ανεμβολίαστων πολιτών για να μπουν στα εμπορικά κέντρα καθώς και σε όλους τους μικτούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εξωτερικοί χώροι.
Σήμερα το πρωί η πρώτη καταγραφή από τον ΕΟΔΥ έδειξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες περισσότερα από 4.300 κρούσματα, γεγονός που οδηγεί τους ειδικούς στην εκτίμηση για τουλάχιστον άλλα 2.000 κρούσματα στην επόμενη καταγραφή. Κατά πληροφορίες η σημερινή ημερήσια καταγραφή έχει δείξει 6.700 κρούσματα, που θα αποτελεί και ρεκόρ κρουσμάτων στην χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας. Συνήθως τα πρωινά δεδομένα είναι αριθμητικά περισσότερα καθώς αφορούν και περισσότερους ελέγχους του προηγούμενου 24ωρου που έχουν διενεργηθεί ως το προηγούμενο μεσημέρι. Έτσι, τα στοιχεία της δεύτερης ενσωμάτωσης θετικών αποτελεσμάτων αριθμητικά συνήθως είναι λιγότερα από εκείνα που αντλούνται το πρωί.
Πηγή: protothema.gr