Τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου έχουν προκαλέσει τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Υγείας Αθ. Πλεύρης. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων κάνουν λόγο για διακρίσεις που οδηγούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητούν να μην εφαρμοστούν τα μέτρα.

Στη Χαλκιδική ο εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών είναι έξαλλος και όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Λίβανος θα πρέπει από κοινού όλοι οι Σύλλογοι στη χώρα να αντιδράσουν. «Δεν μπορεί να μας βάζουν και πάλι στον αθέμιτο ανταγωνισμό με μεγάλα εμπορικά καταστήματα, στα οποία έχουν μετατραπεί τα σούπερ μάρκετ», τονίζει ο ίδιος. «Στο δικό μου κατάστημα μπήκε από το πρωί ένας πελάτης ενώ στο σούπερ μάρκετ μπήκαν πεντακόσιοι», επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Λίβανο, τα μέτρα δεν πρέπει να τεθούν σε ισχύ, ειδάλλως να ισχύσουν για όλους.

Ανεφάρμοστα όμως χαρακτηρίζει τα μέτρα και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος, που θεωρεί ότι ανάλογες κινήσεις μάλλον συσπειρώνουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα παρά ενισχύουν την προσπάθεια για περαιτέρω εμβολιαστική κάλυψη. «Αυτές οι αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται δρουν διχαστικά. Συσπειρώνουν τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, όχι αποκλειστικά επειδή είναι αρνητές αλλά για διάφορους λόγους. Η αντίδραση που υπάρχει είναι θυμική παρά λογική», τονίζει ο κ. Πυρπασόπουλος και συμπληρώνει ότι «τα μέτρα που έρχονται είναι μια μορφή lockdown. Πρέπει όμως να τα επιτηρεί η πολιτεία όταν τα επιβάλλει».