Τα εγκαίνια του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών τέλεσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Στην τελετή παρών ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος και η δημοτική αρχή Ν. Προποντίδας. Επίσης ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Χαλκιδικής Γιώργος Πασαλής, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου.

Το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο στα Ν. Μουδανιά ανεβάζει τον αριθμό των νηπιαγωγείων στα έξι, γεγονός για το οποίο εξέφρασε ικανοποίηση ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς, όπως και για τη λειτουργία του ειδικού γυμνασίου. Σημείωσε επίσης ότι είναι σημαντική και η επαναλειτουργία του γυμνασίου Ν. Συλλάτων. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συνεργασία τους τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Για την άριστη συνεργασία μεταξύ δήμου και περιφέρειας έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κ.Μ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο ίδιος τόνισε ότι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα αλλάξουν την όψη των Ν. Μουδανιών είναι το παραλιακό μέτωπο, ενώ υπάρχουν πολλά παραδείγματα και μικρότερων παρεμβάσεων που γίνονται σε συνεργασία του δήμου με την περιφέρεια. Εξάλλου, όπως είπε το κράτος κάποια στιγμή πρέπει να δει τις ανάγκες του δήμου πραγματικά, και βάσει του αυξανόμενου πληθυσμού του κατά την τουριστική περίοδο.

Για έντονα συναισθήματα όταν εγκαινιάζονται παρόμοια έργα μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, και δήλωσε παρών σε κάθε ανάλογη προσπάθεια από τους δήμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας έλαβαν τα εύσημα για τη συνεργασία και το έργο τους, ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε από τον δήμαρχο και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και το έργο που επιτελεί.

Δυο λόγια για το σχολικό κτίριο

Το νέο σχολικό συγκρότημα στεγάζεται στην οδό Παναγίας Κορυφινής με Καλολήμνου.

Πρόκειται για ένα ολοήμερο νηπιαγωγείο με δύο αίθουσες εργασίας, μία αίθουσα ανάπαυσης, έναν χώρο για τραπεζαρία και κουζίνα, ένα γραφείο νηπιαγωγών και έναν πολυδύναμο χώρο.

Το κτίριο έχει επιφάνεια 344,54τ.μ. και η δόμηση κατανέμεται σε ένα επίπεδο (ισόγειο). Το υπόγειο (βοηθητικός χώρος) καταλαμβάνει επιφάνεια 179,25 τ.μ.. Η πρόσβαση στον υπόγειο χώρο γίνεται με την σκάλα ανάμεσα στον αίθουσα ανάπαυσης και στο WC νηπίων, η οποία διαθέτει και ανυψωτικό μηχανισμό κλίμακας για ΑΜΕΑ.

Η μεγαλύτερη επιφάνεια της αυλής είναι χλοοτάπητας και διαμορφώνονται διαδρομές, σε ακανόνιστο, καμπύλο σχήμα από χυτό βοτσαλωτό δάπεδο. Το πράσινο επικρατεί στο οικόπεδο και η δεντροφύτευση της αυλής έγινε με διάφορα φυτά.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 985.000  €  με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020»