Ζωντανά από τα Ν. Μουδανιά η διαμαρτυρία των επαγγελματιών της εστίασης. Σήμερα κρατούν τα μαγαζιά τους κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει, όπως λένε, σε ένα άτυπο lockdown με την απαγόρευση εισόδου στα καταστήματα, ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους όσων δεν έχουν πιστοποιητικά ή αρνητικά τεστ.

Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν πάρει Σύλλογοι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Παρακολουθήστε τις δηλώσεις.

https://fb.watch/98Ck8PlcE-/

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, η διαδικασία των ελέγχων δεν είναι αρμοδιότητα των επαγγελματιών. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι δήμοι από σήμερα, δήλωσε ο ίδιος και συμφώνησε με τη διαμαρτυρία και τις ενστάσεις του κλάδου εστίασης.

https://fb.watch/98Csy2iC4Q/

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας στήριξε την κινητοποίηση προσθέτοντας μάλιστα ότι οι επαγγελματίε προσπαθούν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

https://fb.watch/98CurdwrA8/

Το Σάββατο με τα νέα μέτρα η κατάσταση επιδιενώθηκε, υποστήριξαν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, φοβούμενοι ότι οι συνθήκες θα έχουν ως αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις εργασίας.

https://fb.watch/98Cw4gj3gi/

Ο επιχειρηματίας Απόστολος Καραθανάσης έκανε λόγο για έμμεσα λουκέτα στα οποία οδηγείται ο κλάδος. “Ευελπιστούμε στην αφύπνιση του κλάδου σε πανελλαδική κλίμακα, καθώς όλοι είμαστε μια αλυσίδα. Να μας ακούσουν ώστε να πέσουν ξανά στο τραπέζι τα μέτρα”, τόνισε.

https://fb.watch/98Cx-Do3J6/

Ο επαγγελματίας Θανάσης Χαλκιάς, επεσήμανε ότι με λύπη τους έκλεισαν όλοι οι επαγγελματίες τα μαγαζιά τους αλλά ήθελαν να ακουστεί μια κραυγή αγωνίας. “Δεν πάει άλλο ως προς αυτά που περνάμε. Δεν πάμε ενάντια στο κράτος αλλά ζητάμε υποστήριξη. Ουσιαστικά βιώνουμε τη μετάλλαξη του lockdown. Μας ωθούν να κλείσουμε μόνοι μας”, δήλωσε.